ZMT!-scan

Benieuwd hoe jouw organisatie ervoor staat op het gebied van strategisch HR- en opleidingsbeleid? De ZMT!-scan brengt het in kaart.

Wat is de ZMT!-scan?

De scan laat zien hoe het strategisch HR- en opleidingsbeleid in de organisatie is ingebed. Doel is om instellingen te helpen bij het realiseren van personeels- en opleidingsbeleid dat aansluit bij de ontwikkeling van de zorgvraag. Ook brengt de ZMT!-scan in kaart hoe het strategisch personeels- en opleidingsbeleid zich landelijk ontwikkelt.

Voor wie?

In januari 2020 hebben HR-managers van alle NVZ-lidinstellingen een uitnodiging ontvangen om mee te doen aan de scan, inclusief inloggegevens voor de vragenlijst. Halverwege de vragenlijst kunnen zij de lijst doorsturen naar de leerhuismanagers. Het advies is om de vragenlijst met elkaar te bespreken en samen in te vullen.

Resultaten

Instellingen ontvangen in mei de resultaten van hun organisatie, afgezet tegen het landelijk gemiddelde. Dit geeft concrete handvatten: op welke onderdelen is het personeels- en opleidingsbeleid al volledig ingebed in de organisatie en waar is ruimte voor ontwikkeling? De NVZ gebruikt de landelijke resultaten voor het ontwikkelen van verdere activiteiten voor haar leden.