Ziekenhuizen sluiten zich aan bij coalitie Digivaardig in de zorg

Ziekenhuizen zetten in op het versterken van de digitale vaardigheden van medewerkers. Om hieraan een impuls te geven sloot de Stichting Arbeidsmarkt Ziekenhuizen (StAZ) zich onlangs aan bij de coalitie Digivaardig in de zorg. De coalitie ondersteunt de zorgsector onder meer met leermiddelen, zelftesten en bijeenkomsten. Met als doel: iedereen in de zorg voldoende digivaardig om goede zorg te kunnen leveren. 

Dankzij de bijdrage van de StAZ en de overige arbeidsmarktfondsen in de zorg kan de coalitie laagdrempelig ondersteuning bieden aan de hele zorgsector, waaronder de branche ziekenhuizen. Investeren in goede digivaardigheden kan een zorgorganisatie veel opleveren. Het bespaart tijd, verkleint de kans op fouten en kan de werkdruk verlagen. Ook draagt het bij aan een snellere implementatie van digitale innovaties die nodig zijn om de zorg betaalbaar te houden.

Zelftesten en leermiddelen

Ziekenhuizen, revalidatiecentra en categorale instellingen kunnen op Digivaardigindezorg.nl terecht voor zelftesten en leermiddelen, gemaakt is samenwerking met ziekenhuismedewerkers. De zelftest laat zien welke digitale vaardigheden een medewerker al bezit en waar ruimte is voor ontwikkeling. Het vormt daarmee een goed startpunt voor het leertraject. Medewerkers kunnen vervolgens aan de slag met de leermiddelen, eventueel gesteund door een digicoach. 

Digivaardig in de zorg deelt ook materialen die kunnen helpen bij het opzetten en succesvol maken van projecten gericht op het versterken van digitale vaardigheden. Zoals formats van project- en een communicatieplannen, een competentieprofiel en tips voor digicoaches en een overzicht van financieringsopties. De meeste hulpmiddelen zijn bedoeld voor projectmanagers en digicoaches, maar er is ook materiaal voor ICT’ers en managers. 

Informatiesessie 2 september

De coalitie Digivaardig in de zorg organiseert regelmatig bijeenkomsten waarin experts tips en informatie geven. Op 2 september van 10.00 uur tot 11.00 uur vindt een gratis online informatiesessie plaats voor ziekenhuizen, revalidatiecentra en categorale instellingen die bezig zijn met het versterken van digivaardigheden. Tijdens de sessie krijgen deelnemers informatie over wat Digivaardig in de zorg te bieden heeft en er is ruimte voor het uitwisselen van kennis en ervaringen met andere organisaties.

Meld je aan voor deze gratis informatiesessie.

Meer lezen?

Op Digivaardigindezorg.nl vind je alle materialen en voorbeelden uit de praktijk. Zoals het verhaal van het Franciscus Gasthuis & Vlietland ziekenhuis, dat al veel ervaring op dit thema. Lees dit interview of bekijk het webinar waarin betrokkenen vertellen over hun aanpak. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe materialen, interviews of bijeenkomsten? Meld je op de website aan voor de nieuwsbrief die eens per 2 weken verschijnt. 

Nieuwsbrief ZMT!

Schrijf je in voor de ZMT!-nieuwsbrief, en ontvang het ZMT!-nieuws wekelijks in je mailbox.

Schrijf je in