Workshops generatiebeleid voor HR-managers en -adviseurs en/of OR-leden

Iedere organisatie binnen de branche ziekenhuizen is sinds 1 juli 2022 verplicht om aan de slag te gaan met generatiebeleid. Dat staat in de Cao Ziekenhuizen (2021-2023). Maar hoe maak je een generatiebeleid? Via StAZ wordt een workshop aangeboden waarbij je aan de slag gaat met het maken van het generatiebeleid.

De Stichting Arbeidsmarkt Zorg (StAZ) is het samenwerkingsverband van sociale partners in de branche ziekenhuizen. Ze wil ervoor zorgen, in samenwerking met NVZ en de vakbonden, dat iedereen in de branche ziekenhuizen gezond en vitaal kan blijven werken.

Generatiebeleid

De Regeling Generatiebeleid maakt het mogelijk voor oudere werknemers om minder te werken en op een gezonde manier de leeftijd te bereiken waarop ze recht hebben op AOW.

Hierdoor komen meer vacatures vrij en krijgen jongere werknemers de gelegenheid om een arbeidsovereenkomst aan te gaan volgens de cao Ziekenhuizen, wat de interne mobiliteit van werknemers binnen de organisatie stimuleert.

De workshop

FWG Progressional People verzorgt voor jou en je collega’s een workshop over de laatste ontwikkelingen op het gebied van generatiebeleid. Ook ga je aan de slag met het maken van generatiebeleid. Je kunt kiezen voor een workshop die zich richt op:

  • startende medewerkers;

  • medewerkers in het midden;

  • medewerkers aan het eind van hun loopbaan;

  • alle levensfasen.

Praktische informatie

Voor wie: HR-professionals en/of OR-leden
Waar: In jouw ziekenhuis
Duur: 3 uur
Aantal deelnemers: Minimaal 5, maximaal 20
Kosten: Gratis
Datum: Keuze uit verschillende dagdelen t/m eind 2023.

Aanmelden

Meld je gratis aan.

De FWG adviseur neemt contact op voor een kennismaking.