Website ZMT! live tijdens eerste regiobijeenkomst

'En hij is live!' Met een druk op de knop lanceerde Marjolein Tasche, voorzitter van de raad van bestuur van Franciscus Gasthuis en Vlietland, de website van het programma Ziekenhuisprofessionals Maken de Toekomst!. Dat gebeurde tijdens de eerste van drie regiobijeenkomsten van het programma, in Rotterdam.

Uitzijnverbandmeester

Tijdens de bijeenkomst waren er drie presentaties. In een vermakelijke en interactieve sessie dachten de deelnemers na over nieuwe beroepen in het ziekenhuis. Zoals een uitzijnverbandmeester, de zorgverkeersleider en de robotopvoedkundige. Daarna volgde uitleg over de stroomversnellers die het programma aan het ontwikkelen is. Stroomversnellers zijn grafische weergaven van een handreiking, die gebaseerd is op goede voorbeelden in het veld. Vertaald naar een hoger abstractieniveau zodat het voor meerdere vraagstukken toepasbaar is. Tot slot volgde er een sessie over arbeidsbesparende innovaties, met een hoofdrol voor het aandoenlijke zorgrobotje Pepper.

Er zijn nog plaatsen!

Nieuwsgierig geworden? Er vindt nog een regiobijeenkomst plaats op donderdag 21 november in Deventer. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar!