Webinars en bijeenkomsten

ZMT! organiseert regelmatig webinars over slimmer werken en samenwerken in de zorg. Je kunt ze hier terugkijken.

Webinars en bijeenkomsten

Moving Magazine Onboarding - Februari 2023

Hoe zorg je ervoor dat jonge professionals zich welkom voelen in jouw organisatie? Wat vinden zij belangrijk en wat hebben zij nodig? En hoe bouw je aan langdurige betrokkenheid? Daarover ging het Moving Magazine Onboarding in februari 2023, een webinar van het NVZ-arbeidsmarktprogramma.

Kijk het webinar terug:

Inspiratiebijeenkomst 'Lekker boeiend! Meer werkplezier en minder uitstroom in de zorg' - Mei 2022

Hoe gaan we de uitstroom te lijf en zorgen we voor meer werkplezier in de zorg? Vele creatieve oplossingen kwamen voorbij tijdens de inspiratiesessie ‘Lekker boeiend’ die de NVZ op 16 mei 2022 organiseerde. Alles nog eens rustig teruglezen? Op deze pagina vind je alle presentaties, contactgegevens en overige informatie.

Moving Magazine 'FZO-opleidingen in de lift' - Mei 2021

Hoe leiden we meer gespecialiseerd verpleegkundigen en medisch ondersteuners op? Om die vraag draaide het Moving Magazine 'FZO-opleidingen in de lift', dat de NVZ en de NFU op 11 mei 2021 samen organiseerden.

In het Moving Magazine kregen bestuurders, managers en leidinggevenden aan de hand van verschillende invalshoeken inzicht in hoe het vraagstuk in de regio's wordt aangepakt. Aan bod kwamen thema’s als: hoe kom je tot bestuurlijke afspraken, hoe krijgt samenwerking in de regio vorm, hoe kun je anders opleiden en welke rol kan een FZO-programmamanager daarbij spelen? 

Kijk het Moving Magazine terug:

 

Webinar 'Verklaring VAZ – aan de slag in de regio' - Oktober 2021

Hoe kunnen ziekenhuizen, revalidatiecentra en categorale instellingen aan de slag met de Verklaring Versterken Arbeidsmarkt Zorg (VAZ)? Daarover ging het webinar 'Verklaring VAZ – aan de slag in de regio' op 13 oktober 2021.

Het webinar ging in op:

  • Inhoud en achtergrond van de Verklaring VAZ - door Marjolein Tasche, bestuurder Franciscus Gasthuis & Vlietland en lid NVZ-bestuur.
  • Rol van de regio’s – door Jelle Boonstra, directeur-bestuurder RegioPlus.
  • Monitoren van de resultaten – door Nils Ellwanger, beleidsadviseur NVZ.
  • Ondersteuning door de NVZ – door Sabine Scheer, NVZ-programmaleider Zorgprofessionals maken de toekomst!.

Kijk het webinar terug:

Moving Magazine 'Welkom (terug) in de zorg' - September 2021

Hoe zorgen we ervoor dat herintreders en zij-instromers zich welkom voelen in de zorg? Die vraag stond centraal tijdens het Moving Magazine 'Welkom (terug) in de zorg' op 14 september 2021.

In de zorg is iedereen hard nodig. Ook mensen die voorheen buiten de zorg werkten, of er een tijdje uit zijn geweest. Uit onderzoek blijkt echter dat (her)intreden voor deze medewerkers niet vanzelf gaat. Het Moving Magazine ging in op vragen als: waarom zijn deze medewerkers zo hard nodig? Hoe spreken we ze aan en hoe zorgen we ervoor dat ze een goede start maken en zich welkom voelen in onze organisaties? 

Kijk het webinar terug:

Moving Magazine over HR-beleid in coronatijd - December 2020

ZMT! organiseerde op woensdag 9 december het Moving Magazine, een webinar over HR-beleid in coronatijd. Verschillende sprekers vertelden over de effecten van de coronacrisis op het HR-beleid. Wat kunnen zorgorganisaties leren van werken tijdens een grote crisis en wat kunnen we vasthouden in de toekomst?

Kijk het webinar terug:

 

Of bekijk de losse filmpjes en de presentatie

Wil je meer informatie over de onderwerpen die aan bod kwamen tijdens dit webinar? 

Webinar strategische personeelsontwikkeling - September 2020

ZMT! organiseerde op donderdag 24 september een webinar over strategische personeelsontwikkeling (SPO). Tijdens het webinar nam Hanneke Moonen de deelnemers mee in het thema SPO en deelde praktische handvatten aan de hand van de stroomversneller strategische personeelsontwikkeling. Marloes Smit-Paesschen en Mark Rekveld (beiden werkzaam in het Dijklander Ziekenhuis) deelden goede voorbeelden en handreikingen over het belang van SPO op de agenda van de organisatie én hoe je je manager daarbij meeneemt.

Ook kwam het onderwerp scenarioanalyse voorbij. Hoe ziet de toekomstige zorgvraag er uit en wat betekent dit voor de medewerkers en de organisatie? Hoe zorg je voor voldoende medewerkers met de juiste vaardigheden op de juiste plek?

Kijk het webinar terug:

Nieuwsbrief ZMT!

Schrijf je in voor de ZMT!-nieuwsbrief, en ontvang het ZMT!-nieuws wekelijks in je mailbox.

Schrijf je in