Webinars: aan de slag met AZW StatLine

Op zoek naar arbeidsmarktcijfers over de sector zorg en welzijn? StatLine AZW is een elektronische databank van het CBS waarmee je zelf tabellen en grafieken kunt samenstellen met cijfers over de arbeidsmarkt. Maar wat kun je er allemaal nog meer mee en hoe werkt het eigenlijk? Hierover organiseert het AZW 2 webinars: op dinsdag 22 juni een instapsessie en op maandag 28 juni een verdiepingssessie. 

Instapsessie AZW Statline & Dashboard: de basis

Tijdens de online bijeenkomst op 22 juni neemt het CBS je mee in de basisprincipes van AZW StatLine. Welke arbeidsmarkdata zijn beschikbaar? Waar en hoe vind je die gegevens? Aan de hand van het AZW dashboard laten we met diverse visualisaties zien hoe je gegevens voor jouw eigen branche of regio kunt samenstellen. Zodat jij na afloop wegwijs bent in de AZW StatLine.

De instapsessie vindt plaats op dinsdag 22 juni van 16.00 tot 17.00 uur en is interessant voor beleidsmedewerkers, adviseurs en onderzoekers die met de AZW StatLine aan de slag willen.

Verdiepingssessie AZW Statline & Dashboard: arbeidsmobiliteit

Op AZW StatLine vind je cijfers over arbeidsmobiliteit van werknemers in de sector zorg en welzijn. Er is veel vraag naar kenmerken en soorten arbeidsmobiliteit, zowel voor regio’s als voor branches. Tijdens de online bijeenkomst op 28 juni laten onderzoekers van het CBS zien hoe ze de arbeidsmobiliteit precies meten. Ook laten ze aan de hand van voorbeelden zien hoe en waar je data voor jouw branche of regio samenstelt.

De verdiepingssessie vindt plaats op maandag 28 juni van 16.00 tot 17.00 en is interessant voor arbeidsmarktonderzoekers en data-analisten.

Meld je aan voor de webinars.

Nieuwsbrief ZMT!

Schrijf je in voor de ZMT!-nieuwsbrief, en ontvang het ZMT!-nieuws wekelijks in je mailbox.

Schrijf je in