Webinars

ZMT! organiseert regelmatig webinars over slimmer werken en samenwerken in de zorg. Je kunt ze hier terugkijken.

Webinars

Moving Magazine 'FZO-opleidingen in de lift'

Hoe leiden we meer gespecialiseerd verpleegkundigen en medisch ondersteuners op? Om die vraag draaide het Moving Magazine 'FZO-opleidingen in de lift', dat de NVZ en de NFU op 11 mei samen organiseerden.

In het Moving Magazine kregen bestuurders, managers en leidinggevenden aan de hand van verschillende invalshoeken inzicht in hoe het vraagstuk in de regio's wordt aangepakt. Aan bod kwamen thema’s als: hoe kom je tot bestuurlijke afspraken, hoe krijgt samenwerking in de regio vorm, hoe kun je anders opleiden en welke rol kan een FZO-programmamanager daarbij spelen? 

Kijk het Moving Magazine terug:

 

Moving Magazine over HR-beleid in coronatijd

ZMT! organiseerde op woensdag 9 december het Moving Magazine, een webinar over HR-beleid in coronatijd. Verschillende sprekers vertelden over de effecten van de coronacrisis op het HR-beleid. Wat kunnen zorgorganisaties leren van werken tijdens een grote crisis en wat kunnen we vasthouden in de toekomst?

Kijk het webinar terug:

 

Of bekijk de losse filmpjes en de presentatie

Wil je meer informatie over de onderwerpen die aan bod kwamen tijdens dit webinar? 

Webinar strategische personeelsontwikkeling

ZMT! organiseerde op donderdag 24 september een webinar over strategische personeelsontwikkeling (SPO). Tijdens het webinar nam Hanneke Moonen de deelnemers mee in het thema SPO en deelde praktische handvatten aan de hand van de stroomversneller strategische personeelsontwikkeling. Marloes Smit-Paesschen en Mark Rekveld (beiden werkzaam in het Dijklander Ziekenhuis) deelden goede voorbeelden en handreikingen over het belang van SPO op de agenda van de organisatie én hoe je je manager daarbij meeneemt.

Ook kwam het onderwerp scenarioanalyse voorbij. Hoe ziet de toekomstige zorgvraag er uit en wat betekent dit voor de medewerkers en de organisatie? Hoe zorg je voor voldoende medewerkers met de juiste vaardigheden op de juiste plek?

Kijk het webinar terug:

Nieuwsbrief ZMT!

Schrijf je in voor de ZMT!-nieuwsbrief, en ontvang het ZMT!-nieuws wekelijks in je mailbox.

Schrijf je in