Volg webinar over effecten dialoog: 'Praatjes vullen wél gaatjes'

Wil je meer grip op het behoud van medewerkers en een lager verzuim? Ontstaan er gaten in de bezetting, ondanks inspanningen voor de inzetbaarheid en gezondheid van medewerkers? Wordt het gat tussen de werkvloer en het management groter? Schrijf je dan in voor het webinar ‘Praatjes vullen wél gaatjes’ op dinsdag 18 mei van 10.30 tot 11.45 uur. En ervaar het effect van een goede dialoog op de gezondheid van de medewerkers en organisatie.

‘Praten kost tijd en die hebben we niet’, is een veelgehoorde uitspraak. Met de huidige hoge werkdruk en het toenemende verzuim worstelen steeds meer zorgorganisaties met het behoud van hun mensen en het leveren van goede zorg. Organisaties doen hun uiterste best om medewerkers inzetbaar te houden met extra aandacht voor hun gezondheid. Tegelijkertijd merken zij misschien dat  door tijdgebrek minder aandacht is voor de teamontwikkeling. Dit is op de lange termijn niet succesvol en duurzaam. Een goede dialoog wel.

Open dialoog

Uit onderzoek van stichting IZZ blijkt dat aandacht voor de gezondheid en het functioneren van het team in de organisatie leidt tot betere resultaten. Dat gaat veel verder dan extra fruit tijdens de pauzes of een extra tillift op de afdeling. Is in de teams bijvoorbeeld een open dialoog mogelijk over knelpunten die medewerkers in hun werk ervaren? Hebben medewerkers ruimte en zeggenschap om met oplossingen te komen?

Programma webinar

Tijdens het webinar komen de opvallendste onderzoekscijfers en de resultaten van het voeren van een dialoog voorbij. Het is eenvoudig, makkelijk in te voeren en duurzaam. Deelnemers zien en horen de ervaringen van bestuurders, teamleiders en zorgmedewerkers van organisaties die het gesprek al voeren en wat het hen oplevert. Ook vertelt een HR-adviseur over de implementatie van de aanpak in de eigen organisatie. 

Voor wie?

Dit webinar is bedoeld voor HR-adviseurs en leidinggevenden van zorgorganisaties in de verschillende zorgbranches.

Meld je aan voor het webinar ‘Praatjes vullen wél gaatjes!’.

Nieuwsbrief ZMT!

Schrijf je in voor de ZMT!-nieuwsbrief, en ontvang het ZMT!-nieuws wekelijks in je mailbox.

Schrijf je in