Vlogserie ZMT! over innovatief leren en werken in de zorg

Het NVZ-programma ZMT! presenteert de vlogserie 'Slimmer werken, samen werken'. In deze serie delen verpleegkundigen en andere professionals in ziekenhuizen en revalidatiecentra hoe zij aan de slag zijn met innovatief leren en werken. De eerste aflevering staat online!

Publicatie ‘Slimmer werken, samen werken’

De vlogs zijn een vervolg op de publicatie Slimmer werken, samen werken. Vernieuwend werken in tijden van crisis en krapte, een uitgave van ZMT! en Stichting FWG. Deze publicatie laat zien hoe zorgorganisaties de krapte op de arbeidsmarkt te lijf gaan, werken aan de juiste zorg op de juiste plek en steeds vaker technologie inzetten. En wat de impact hiervan is op het werk van de zorgprofessional. In de vlogserie houden we een aantal betrokkenen voor een langere periode in het vizier.

3 inspirerende voorbeelden

In de eerste aflevering komen 3 inspirerende voorbeelden voorbij. Het Spaarne Gasthuis ontwikkelde een app voor verpleegkundigen met daarin kennis en weetjes over verschillende ziektebeelden. Dankzij de app is alle informatie gebundeld op één overzichtelijke plek. Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) telt maar liefst 6 Zorg Innovatie Centra (ZIC), waarvan 1 op de spoedeisende hulp. Leren, onderzoeken en innoveren gaan er hand in hand. Reade introduceerde 5 verpleegkundige functieprofielen, om elke revalidatieverpleegkundige een positie op maat te bieden en in te spelen op de veranderende zorgvraag. Verpleegkundig managers Brenda Fibicher en Miranda Ekkel vertellen hoe ze dit project samen met verpleegkundigen hebben vormgegeven.

Bekijk de aflevering:

Benieuwd naar de publicatie 'Slimmer werken, samen werken'?

Download de publicatie of vraag een gratis exemplaar aan via info@zmt-ziekenhuizen.nl.

Nieuwsbrief ZMT!

Schrijf je in voor de ZMT!-nieuwsbrief, en ontvang het ZMT!-nieuws wekelijks in je mailbox.

Schrijf je in