Tekorten in de acute zorg? Geef medisch hulpverlener plek in team

Kampt jouw ziekenhuis met een tekort aan medewerkers? Overweeg de inzet van de medisch hulpverlener, een relatief nieuw beroep met een groot potentieel. De NVZ ontwikkelde een stroomversneller om instellingen op weg te helpen. In maart organiseren we meet & greet-sessies waar je al je vragen kunt stellen over deze beroepsgroep.

Toegevoegde waarde

De medisch hulpverlener (MH) ondersteunt of werkt zelfstandig binnen de acute zorg, interventiezorg of diagnostiek. De medische kennis die de MH meebrengt, kan van grote toegevoegde waarde zijn in een team. Na hun initiële opleiding zijn ze - met enige begeleiding - direct inzetbaar. Ook kunnen MH’ers zorgen voor meer diversiteit in een team. Zo kiezen relatief veel mannen voor de opleiding.

Inzet in de organisatie

De stroomversneller bevat veel informatie over de beroepsgroep en tips over de inzet en positionering in de organisatie. De inhoud komt voort uit gesprekken in ziekenhuizen die de MH al naar grote tevredenheid inzetten. Hoog tijd dat dit beroep meer bekendheid krijgt en in meer teams en instellingen een plek krijgt. 

Meet & greets

Heb je aanvullende vragen over de kansen en mogelijkheden van de MH voor jouw instelling? Stel ze tijdens 1 van de informele meet & greet-bijeenkomsten op 9 en 27 maart van 12:00 tot 12.45 uur. De sessies staan in het teken van het uitwisselen van kennis en ervaringen. Een MH’er en de (voormalige) voorzitter van het landelijk platform voor MH'ers zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. 

Ja, ik meld me aan voor:


Stroomversneller medisch hulpverlener

Hoe geef je als HR-manager, leerhuismanager en afdelingsmanager de inzet van de medisch hulpverlener een impuls? De NVZ ontwikkelde een stroomversneller: een praktische handreiking om invulling te geven aan het thema. 

Download de stroomversneller Medisch hulpverlener.