Subsidie voor training digicoaches in de zorg

Zorg voor innoveren introduceert een nieuwe regeling om de digivaardigheid van zorgmedewerkers te vergroten. Met de regeling 'Training tot digicoach' kunnen zorg- en welzijnsorganisaties een voucher aanvragen om medewerkers te laten trainen tot digicoach. 

Zorg- en welzijnsorganisaties maken steeds vaker gebruik van slimme zorgoplossingen, zoals beeldbellen. Daarmee wordt ook de omgang met ICT-systemen en e-health-toepassingen voor zorgmedewerkers steeds belangrijker. Het succesvol inzetten van deze toepassingen vraagt niet alleen om welwillendheid van medewerkers, maar ook om een bepaald niveau van digivaardigheid. 

Digicoach

Zorg- en welzijnsorganisaties die vallen onder de Wmo 2015, Zvw, Wlz en/of Jeugdwet kunnen een voucher aanvragen om medewerkers te laten trainen tot digicoach. Wat biedt de training?

  • Per organisatie kunnen maximaal 4 medewerkers getraind worden.
  • Een programma met twee trainingsdagen waarbij de focus ligt op coachende en technologische vaardigheden en daarnaast nog verschillende intervisiemomenten.
  • De training vindt plaats in huis bij de zorg- of welzijnsorganisatie of indien gewenst online.

Van de digicoaches wordt niet verwacht dat zij ICT-specialisten worden. Belangrijk is dat zij collega’s wegwijs kunnen maken op het gebied van digitalisering, zorg op afstand, enzovoorts. Ze zijn benaderbaar voor collega’s en zijn daarnaast vertrouwder en spreken dezelfde taal. Allemaal factoren die drempelverlagend zijn, waardoor iemand sneller en beter geholpen kan worden en daarmee digivaardiger wordt.

Aan de slag

Tijdens, maar vooral ook na het trainingstraject gaan de digicoaches zelf in de organisaties aan de slag. Belangrijk hierbij is dat de digicoaches ook de ruimte en tijd krijgen om deze functie te vervullen. Dit is ook een voorwaarde voor de aanvraag van de voucher.

Geïnteresseerd?

De voucherregeling is nu geopend. Deadline voor ronde 1 is op 14 januari 2021, om 14:00 uur. Je kunt de subsidie aanvragen bij ZonMw. Kijk voor meer informatie ook op de website Zorg voor innoveren.

Nieuwsbrief ZMT!

Schrijf je in voor de ZMT!-nieuwsbrief, en ontvang het ZMT!-nieuws wekelijks in je mailbox.

Schrijf je in