Samenwerken

De transitie naar toekomstbestendige vraagt om samenwerking tussen zorginstellingen aan de instroom en het behoud van medewerkers. Zodat vraag en aanbod van gekwalificeerde medewerkers beter aansluiten bij de veranderde zorgvraag van de patiënt.

Met de programmalijn Samenwerken stimuleert de NVZ haar leden met elkaar voorwaarden te scheppen om goede medewerkers aan te trekken en te behouden. In 2020 zetten we in op 6 thema’s:

  1. FZO-opleidingen;
  2. Flexibele inzet medewerkers;
  3. Strategische personeelsontwikkeling;
  4. Stageplaatsen;
  5. Innovatief contracteren;
  6. Vergroten arbeidspotentieel.

Stroomversnellers

ZMT! ontwikkelt stroomversnellers. Dit zijn praktische handreikingen om invulling te geven aan een thema, of om deze te versterken. Op die manier helpen de stroomversnellers om de transitie naar een toekomstgerichte, goedwerkende arbeidsmarkt voor de ziekenhuisbranche te versnellen of op te schalen.

Download de stroomversnellers.

Goede voorbeelden

In veel regio’s en netwerken zijn al nieuwe vormen van samenwerking zichtbaar. De NVZ deelt goede voorbeelden, zodat anderen daar hun voordeel mee kunnen doen. 

Op zoek naar goede voorbeelden van slimmer werken? Je vindt ze op NVZ Kennisnet.

Praat mee over ZMT!

Werk je bij een lidinstelling van de NVZ? Meld je dan aan voor de ZMT!-groep op NVZ Kennisnet en deel kennis en ervaring met collega's. Je vindt er onder andere goede voorbeelden van slimmer werken of samenwerken in netwerken.

Heb je een vraag, suggestie of wil je iets delen?

Neem contact met ons op

Neem contact op