Regiobijeenkomsten rond nieuwste ontwikkelingen arbeidsmarkt

Wat zijn de zorgberoepen van de toekomst? En welke arbeidsbesparende innovaties gaan het verschil maken? In het programma Ziekenhuisprofessionals maken de toekomst! werkt de NVZ met haar leden aan het toekomstbestendig maken van de arbeidsmarkt voor de ziekenhuisbranche. In november trekt ZMT! het land in om de nieuwste ontwikkelingen te delen.

Innovaties

Tijdens de bijeenkomsten bespreken we de effecten van technologische ontwikkelingen op het (toekomstige) werk in de ziekenhuiszorg. Ook komen de belangrijkste arbeidsbesparende innovaties aan bod. Hoe kunnen deze helpen om de werkdruk te verlagen en ook in de toekomst aan de veranderende zorgvraag te voldoen?

Stroomversnellers

Daarnaast vindt de presentatie plaats van de eerste ZMT!-stroomversnellers. Dit zijn praktische handreikingen om instellingen te helpen in de transitie naar een toekomstgerichte, goedwerkende arbeidsmarkt. De stroomversnellers ondersteunen bij het opzetten of verder uitbouwen van projecten in het ziekenhuis, maar kunnen ook regionale initiatieven versterken.

Datum, tijd en locatie

  • 5 november van 13:00-16:00 uur in het Franciscus Gasthuis te Rotterdam (aanvang met lunch);
  • 11 november van 13:30-16:30 uur in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis te Nijmegen (afsluitend met borrel);
  • 21 november van 10.00-13.00 uur in de ochtend in het Deventer Ziekenhuis te Deventer (aansluitend met lunch).

Aanmelden voor de bijeenkomsten kan via de website van de NVZ.

Kennisnet

Wil je meer informatie over arbeidsmarktprogramma Ziekenhuisprofessionals Maken de Toekomst (ZMT!)? Word dan lid van de werkgroep op Kennisnet.