Zorgprofessionals maken de toekomst!

Met het programma ZMT! geven de ziekenhuizen en NVZ een stevige impuls aan de huidige arbeidsmarkt voor de ziekenhuisbranche.

Waarom dit programma?

Ziekenhuizen kampen met een te lage instroom en te hoge uitstroom van personeel. Er zijn niet genoeg goed opgeleide professionals beschikbaar voor de toenemende en veranderende zorgvraag. Ook gaan de komende jaren veel zorgmedewerkers met pensioen. Slimme oplossingen zijn nodig. Oplossingen die ervoor zorgen dat de vraag naar en het aanbod van gekwalificeerd personeel weer in balans zijn. En de zorgverlening niet in het gedrang komt door personeelstekorten. Aan die oplossingen werkt de NVZ in het programma ZMT!.


 

Slimmer werken en samenwerken

ZMT! zet in op 2 pijlers: slimmer werken en samenwerken. Slimmer werken focust op de inzet van arbeidsbesparende innovaties. De tweede pijler richt zich op samenwerking op het terrein van strategisch HR-beleid, inclusief opleiden.

Some alt text goes here
Slimmer werken

Met de programmalijn Slimmer werken stimuleert de NVZ haar leden arbeidsbesparende innovaties in te zetten. Het gaat om proces-, sociale en technologische innovaties die zorgen voor een hogere inzetbaarheid en een lagere werkdruk. Dit vraagt in veel gevallen om een andere organisatie van het werk. 

Samenwerken

De transitie naar toekomstbestendige zorg vraagt om samenwerking tussen zorginstellingen aan instroom én behoud van medewerkers. De NVZ stimuleert haar leden in de regio voorwaarden te creëren om medewerkers aan te trekken en te behouden.

Stroomversnellers

De transitie naar een toekomstgerichte, goedwerkende arbeidsmarkt voor de ziekenhuisbranche is een beweging waar iedere instelling en professional in de zorg een bijdrage aan zal leveren. Maar waar begin je en hoe doe je dat? De ZMT!-stroomversnellers helpen je op weg.

Some alt text goes here

Team ZMT!

ZMT! is van de NVZ en haar leden samen. Vanuit de NVZ is een programmateam verantwoordelijk voor de activiteiten van ZMT!. Nieuwsgierig wie wij zijn?

Some alt text goes here

Praat mee over ZMT!

Werk je bij een lidinstelling van de NVZ? Meld je dan aan voor de ZMT!-groep op NVZ Kennisnet en deel kennis en ervaring met collega's. Je vindt er onder andere goede voorbeelden van slimmer werken of samenwerken in netwerken.

Heb je een vraag, suggestie of wil je iets delen?

Neem contact met ons op

Neem contact op