Zorgprofessionals maken de toekomst!

Met het programma ZMT! geven de ziekenhuizen en NVZ een stevige impuls aan de huidige arbeidsmarkt voor de ziekenhuisbranche.

Waarom dit programma?

Ziekenhuizen kampen met een te lage instroom en te hoge uitstroom van personeel. Er zijn niet genoeg goed opgeleide professionals beschikbaar voor de toenemende en veranderende zorgvraag. Ook gaan de komende jaren veel zorgmedewerkers met pensioen. Slimme oplossingen zijn nodig. Oplossingen die ervoor zorgen dat de vraag naar en het aanbod van gekwalificeerd personeel weer in balans zijn. En de zorgverlening niet in het gedrang komt door personeelstekorten. Aan die oplossingen werkt de NVZ in het programma ZMT!.


 

Slimmer werken en samenwerken

ZMT! zet in op 2 pijlers: slimmer werken en samenwerken. De eerste pijler focust op de inzet van arbeidsbesparende innovaties om de personeelskrapte te verminderen en de werkdruk te verlagen. De tweede pijler richt zich op regionale samenwerking om instroom, doorstroom en behoud van zorgprofessionals te vergroten door versterking van het strategisch HR-beleid.

Some alt text goes here
Slimmer werken

De programmalijn Slimmer werken stimuleert en faciliteert NVZ-leden om arbeidsbesparende innovaties in te zetten. Het gaat om proces- en technologische innovaties die zorgen voor een stijging van de inzetbaarheid en/of een verlaging van de werkdruk van medewerkers. En hiermee een positief effect hebben op de arbeidsmarkt van de branche.

Samenwerken

De programmalijn Samenwerken stimuleert en faciliteert regionale samenwerking door NVZ-leden op het gebied van strategisch HR-beleid: instroom, opleiden en behoud van zorgprofessionals. De focus ligt op het aantrekken en behouden van personeel en ervoor te zorgen dat er voldoende wordt opgeleid.

Stroomversnellers

De transitie naar een toekomstgerichte, goedwerkende arbeidsmarkt voor de ziekenhuisbranche is een beweging waar iedere instelling en professional in de zorg een bijdrage aan zal leveren. Maar waar begin je en hoe doe je dat? De ZMT!-stroomversnellers helpen je op weg.

Some alt text goes here

Team ZMT!

ZMT! is van de NVZ en haar leden samen. Vanuit de NVZ is een programmateam verantwoordelijk voor de activiteiten van ZMT!. Nieuwsgierig wie wij zijn?

Some alt text goes here

Praat mee over ZMT!

Werk je bij een lidinstelling van de NVZ? Meld je dan aan voor de ZMT!-groep op NVZ Kennisnet en deel kennis en ervaring met collega's. Je vindt er onder andere goede voorbeelden van slimmer werken of samenwerken in netwerken.

Heb je een vraag, suggestie of wil je iets delen?

Neem contact met ons op

Neem contact op