Nieuwe subsidieronde training digicoaches opent 2 maart

Op 2 maart opent een nieuwe ronde van de regeling Training tot digicoach van het programma Zorg voor innoveren. Met de regeling kunnen zorg- en welzijnsorganisaties een voucher aanvragen om medewerkers te laten trainen tot digicoach. Doel is om de digivaardigheid van zorgmedewerkers te vergroten.

Zorg- en welzijnsorganisaties maken steeds meer gebruik van slimme zorgoplossingen, zoals beeldbellen. Het succesvol inzetten van deze toepassingen vraagt niet alleen om welwillendheid van medewerkers, maar ook om een bepaald niveau van digivaardigheid. Digicoaches ondersteunen hun collega’s in het opbouwen van voldoende digvaardigheid, door ze wegwijs te maken op het gebied van digitalisering en zorg op afstand.

Training tot digicoach

Zorg- en welzijnsorganisaties die een voucher ontvangen mogen daarmee maximaal 4 medewerkers laten trainen tot digicoach. Het programma bestaat uit twee trainingsdagen, waarbij de focus ligt op coachende en technologische vaardigheden. De training vindt plaats bij de zorg- of welzijnsorganisatie of tijdens een digitale bijeenkomst.

Geïnteresseerd?

De voucherregeling opent op 2 maart. De deadline voor ronde 2 is op 30 maart 2021. Mocht het maximale aantal vouchers voor de deadline zijn verstrekt, dan sluit de ronde vroegtijdig. Kijk voor meer informatie op de website van ZonMW.