Meld je aan voor Moving Magazine over HR-beleid in coronatijd

Zorgprofessionals maken de Toekomst! (ZMT!) organiseert op woensdag 9 december 2020 van 15:00 tot 16:00 uur het Moving Magazine 'Goede zorg doe je samen – Inzicht in HR-beleid na crisistijd'. Tijdens dit webinar delen ziekenhuizen hun geleerde lessen naar aanleiding van de eerste corona-uitbraak in het voorjaar van 2020.

COVID-19 heeft een grote impact op professionals in de zorg en de manier van werken in de instellingen. Niet altijd eenvoudig, maar toch waren er ook positieve effecten ten aanzien van het HR-beleid en werken in de zorg. De zorg blijkt heel wendbaar, en sommige innovatieve ontwikkelingen raakten in een stroomversnelling. Sabine Scheer, programmamanager ZMT!, neemt je mee in de effecten ten aanzien van het HR-beleid: wat kunnen zorgorganisaties leren van het werken tijdens de coronapandemie en hoe kunnen we deze wijze van werken vasthouden in de toekomst? Verhalen uit de praktijk en reflectievragen bieden inspiratie en handreikingen over de duurzame inzetbaarheid van medewerkers en werkplezier.

De onderwerpen

• Karin Kelder, vitaliteitscoach van Bernhoven, over het belang van mentale ondersteuning aan medewerkers;
• Anouk ten Arve (IZZ) over het belang van een gezond organisatieklimaat als basis voor optimaal werken; waar bestaat dit uit en hoe realiseer je het als instelling? Hoe pak je dit in de organisatie aan?
• Bert Roelofs (Gelre Ziekenhuizen) en Dewi Stalpers (NVZ/UMC Utrecht) gaan met elkaar in gesprek over de geleerde lessen uit de eerste golf op het gebied van goed werkgeverschap;
• Marijke Veurink biedt inzicht in de coachpool van het Erasmus MC: hoe draagt dit project bij aan het behoud van studenten én aan het werkgeluk en duurzame inzetbaarheid van medewerkers?
• Erwin Klappe, arbeids- en organisatiepsycholoog, was de allereerste Chief Happiness Officer (CHO) van Nederland in het Amphia Ziekenhuis. Erwin bespreekt het thema werkgeluk: hoe kun je als HR-manager het werkgeluk van je werknemers vergroten?

Voor wie?

NVZ-leden zoals HR- en leerhuismanagers en HR- en opleidingsadviseurs, zorgmanagers en leidinggevenden zijn welkom om deel te nemen.

Aanmelden

Meld je aan voor het webinar! Bij vragen kun je contact opnemen via info@zmt-ziekenhuizen.nl.  

Alsjeblieft, alvast vooraf!

ZMT! ontwikkelde een praktische handreiking in de vorm van de stroomversneller 'Goede zorg doe je samen – Inzicht in HR-beleid na crisistijd'. Hierin vind je handvatten die kunnen helpen in tijden van crisis. Neem de stroomversneller door voordat je het Moving Magazine bekijkt!