Masterclass voor bestuurders 26 april: het potentieel in eigen huis benutten

Hoe kunnen we onbenut arbeidspotentieel optimaal inzetten als oplossing voor arbeidsmarktvraagstukken? Daarover gaat de digitale masterclass ‘Het potentieel in eigen huis benutten’ die de NVZ op dinsdag 26 april van 08.00 – 09.00 uur voor bestuurders organiseert. Het is de derde masterclass in de reeks Arbeidsmarkt & Werkgeverschap.

Potentieel benutten

Als elke zorgmedewerker die in deeltijd werkt 1 uur per week extra zou werken, is het arbeidsmarktekort opgelost. Dat bleek uit een berekening van McKinsey & Company uit 2018. De meeste zorgorganisaties hebben dus een enorm onbenut arbeidspotentieel in eigen huis. Hoe kan dat potentieel benut worden? Aan welke voorwaarden moet dan voldaan worden en hoe organiseer je het gesprek met alle medewerkers daarover?

Sprekers

Sprekers zijn onder meer Wieteke Graven van Het Potentieel Pakken en Edo Schubert, bestuurder van het Dijklander Ziekenhuis. De gespreksleider is Paul van der Wijk, bestuurder van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Van de presentaties worden opnamen gemaakt, die deelnemers na afloop krijgen toegestuurd.

Masterclasses Arbeidsmarkt & Werkgeverschap 

In september 2021 schaarden de NVZ-lidinstellingen zich unaniem achter de verklaring Versterken Arbeidsmarkt Zorg (VAZ). Op verzoek van de Bestuursadviescommissie Arbeidsmarkt (BAC) en ter versterking van de afspraken uit de verklaring VAZ verzorgt de NVZ in 2022 exclusief voor bestuurders een reeks masterclasses. Tijdens de masterclasses word je bijgepraat over de landelijke ontwikkelingen op het gebied van arbeidsmarktbeleid (instroom, behoud en opleiden) en de NVZ-strategie op dit terrein. De masterclasses bestaan uit online bijeenkomsten van 1 uur. Gekozen is voor korte thematische bijeenkomsten met inspirerende sprekers van binnen en buiten de zorgsector. 

Aanmelden

Interesse? Meld je aan voor de derde masterclass Arbeidsmarkt & Werkgeverschap: Het potentieel in eigen huis benutten. Of meld je al aan voor 1 van de volgende masterclasses: 

Nieuwsbrief ZMT!

Schrijf je in voor de ZMT!-nieuwsbrief, en ontvang het ZMT!-nieuws wekelijks in je mailbox.

Schrijf je in