Masterclass voor bestuurders 13 september: Professionele zeggenschap

De zesde digitale masterclass in de reeks Arbeidsmarkt & Werkgeverschap gaat over professionele zeggenschap. De NVZ organiseert deze masterclass voor bestuurders op dinsdag 13 september van 08.00 – 09.00 uur.

Landelijk Actieplan Zeggenschap en veerkracht

In december 2021 werd een amendement van Tweede Kamerlid Ellemeet goedgekeurd, waarna 10 miljoen euro beschikbaar kwam voor professionele zeggenschap en herstel van verpleegkundigen en verzorgenden in 2022. Inmiddels is daar nog 5 miljoen euro aan toegevoegd. Dat leidde tot het Landelijk Actieplan Zeggenschap en veerkracht, waarin de NVZ samenwerkt met beroepsverenigingen V&VN en BPSW en brancheorganisaties ActiZ, de Nederlandse GGZ, NFU en VGN.

Masterclass professionele zeggenschap

De masterclass op 13 september gaat in op het strategische belang van het versterken van zeggenschap van verpleegkundigen en verzorgenden. Versterkte zeggenschap heeft invloed op de kwaliteit van zorg én op het behoud van zorgverleners. Het is dan wel van belang dat deze zeggenschap gedragen wordt door bestuurders.

Programma

Tijdens de masterclass krijg je een presentatie van Annamarike Seller, programmaleider van het Landelijk Actieplan Zeggenschap en Veerkracht. Daarnaast hoor je inspirerende voorbeelden uit een collega-instelling en van buiten de NVZ. Informatie over het definitieve programma volgt zo snel mogelijk.

Masterclasses Arbeidsmarkt & Werkgeverschap

In september 2021 schaarden de NVZ-lidinstellingen zich unaniem achter de verklaring Versterken Arbeidsmarkt Zorg (VAZ). Op verzoek van de Bestuursadviescommissie Arbeidsmarkt (BAC) en ter versterking van de afspraken uit de verklaring VAZ verzorgt de NVZ in 2022 exclusief voor bestuurders een reeks masterclasses. Tijdens de masterclasses word je bijgepraat over de landelijke ontwikkelingen op het gebied van arbeidsmarktbeleid (instroom, behoud en opleiden) en de NVZ-strategie op dit terrein. De masterclasses bestaan uit online bijeenkomsten van 1 uur. Gekozen is voor korte thematische bijeenkomsten met inspirerende sprekers van binnen en buiten de zorgsector. 

Aanmelden

Interesse? Meld je aan voor de zesde masterclass Arbeidsmarkt & Werkgeverschap aanmelden via deze link. Of meld je al aan voor 1 van de volgende masterclasses: 

Nieuwsbrief ZMT!

Schrijf je in voor de ZMT!-nieuwsbrief, en ontvang het ZMT!-nieuws wekelijks in je mailbox.

Schrijf je in