Leer van de roostergame!

Hoe realiseer je een beter rooster, waar zowel de individuele medewerker als het team van profiteert? En wat voor effect heeft ruilen in een rooster op een medewerker? Kom het te weten door digitaal mee te doen aan de serious roostergame.

In samenwerking met een aantal ziekenhuizen heeft de Stichting Arbeidsmarkt Ziekenhuizen (StAZ) de serious roostergame ontwikkeld. De game is een digitale botenrace op een rivier, waarbij een echt roostervraagstuk de input vormt. Medewerkers zitten met hun team in een bootje en zien via een app van elke wijziging in hun rooster de gevolgen terug op hun race. Afdelingen spelen de game met hun eigen team of nemen het op tegen andere teams. Het team dat de meeste meters maakt, wint de race.

Het doel van de roostergame is niet winnen, maar leren. Waarom heeft een team meters verloren? De echte winst van de game is een verbeterd inzicht in de soms onbedoelde effecten van het roosterproces. De roostergame begint en eindigt met een vraagstuk in de werkelijkheid. Zo is de roostergame een spiegel van het echte leven, werken en handelen. De game is aan te passen naar situaties of afdelingsniveau in individuele ziekenhuizen, inclusief de specifieke uitdagingen waarmee elke instelling te maken heeft.

Stap aan boord

De roostergame wordt de komende tijd uitgerold. De StAZ zoekt drie organisaties die in de eerste fase willen starten. Tijdens deze fase bieden de adviseurs van de StAZ kosteloos begeleiding om het vraagstuk voor jouw instelling voor de game te bepalen, zodat je veranderkundig de juiste interventie kunt inzetten. Op basis van de eerste reviewgesprekken gaan de afdelingen op zoek naar de oorzaak en slimme oplossingen. Is jouw instelling geïnteresseerd om digitaal aan boord te stappen? Meld het hier.