Kom op 9 maart naar inhaalbijeenkomst Verklaring VAZ - aan de slag in de regio

Hoe organiseer je samenwerking in de regio rondom behoud en opleiden van zorgprofessionals? Daarover gaat de digitale inhaalbijeenkomst 'Verklaring VAZ -  aan de slag in de regio' die NVZ-programma Zorgprofessionals maken de toekomst! (ZMT!) op woensdag 9 maart van 10.00 – 11.30 uur organiseert. 

Verklaring Versterken Arbeidsmarkt Zorg

In september 2021 namen de leden van de NVZ unaniem de Verklaring Versterken Arbeidsmarkt Zorg (VAZ) aan. ZMT! ondersteunt en faciliteert ziekenhuizen, revalidatiecentra en categorale instellingen bij het uitvoeren van de afspraken uit deze verklaring. Regionale samenwerking binnen de hele zorgketen staat centraal. Zorgorganisaties werken daarbij nauw samen met de onderwijsinstellingen. 

Reprise van 5 regiobijeenkomsten

Doel van de inhaalbijeenkomst op 9 maart is om met elkaar van gedachten te wisselen én om inspiratie op te doen. Het is een reprise van de 5 regiobijeenkomsten die ZMT! in november en december 2021 organiseerde. Deze inhaalbijeenkomst is speciaal bedoeld voor diegenen die eind vorig jaar niet aanwezig konden zijn, maar wel betrokken zijn bij de thema's van de Verklaring VAZ. Ook wanneer niet alle afspraken op jouw organisatie van toepassing zijn, ben je zeer welkom.

Programma inhaalbijeenkomst

  • Opening door Karin Mondriaan, bestuurder Radiotherapiegroep en lid NVZ-bestuur
  • Presentatie organisatieadviesbureau Ten Have Change Management: Slaagfactoren voor samenwerking
  • Deelsessies: wat zijn de succesfactoren voor samenwerken aan de doelen van de Verklaring? Wat heb jij/jouw organisatie nodig om dit te realiseren? Wat kan jouw organisatie bijdragen?
  • Plenaire terugkoppeling en afsluiting

Webinar en blog

Half oktober 2021 zond ZMT! een webinar uit over de Verklaring VAZ uitgezonden, met uitleg en achtergronden. Terugkijken? Bekijk het webinar. Alvast kennismaken met de ideeën over regionale samenwerking van Ten Have Change Management? Lees het blog, onlangs gepubliceerd in Zorgvisie.

Aanmelden en meer info

Deelnemen aan de inhaalbijeenkomst? Mail naar info@zmt-ziekenhuizen.nl om je aan te melden of voor meer informatie. Deelname is kosteloos. 

We hopen je te mogen begroeten op 9 maart!

Nieuwsbrief ZMT!

Schrijf je in voor de ZMT!-nieuwsbrief, en ontvang het ZMT!-nieuws wekelijks in je mailbox.

Schrijf je in