Ga aan de slag met de routekaart 'Sturen op uren'

De StaZ (Stichting Arbeidsmarkt Ziekenhuizen) heeft de handige routekaart 'Sturen op uren' ontwikkeld. Sturen op uren komt voort uit de cao-afspraak om uren sneller te compenseren. 

Meer regie op roosters

Om meer regie te hebben op roosters, gezond roosteren en sturen op herstel van medewerkers, is het van belang dat uren over een kortere periode worden verrekend. De routekaart laat zien hoe je dat aanpakt als werkgever. De informatie uit de routekaart is niet alleen van belang voor HR-professionals. Ook leidinggevenden en planners kunnen er hun voordeel mee doen.

Behoud van zorgmedewerkers

Sturen op uren heeft onder meer als doel dat medewerkers een goede balans kunnen bereiken tussen werk en privé. Daarmee draagt het bij aan 10% meer behoud van medewerkers, een van de afspraken die de NVZ-leden vorig jaar maakten bij de ondertekening van de Verklaring Versterken Arbeidsmarkt Zorg.

Sociale partners

De StAZ is het samenwerkingsverband van sociale partners in de branche ziekenhuizen. De stichting streeft naar een aantrekkelijke ziekenhuisbranche met medewerkers en organisaties die fit zijn voor de arbeidsmarkt. 

Bekijk de routekaart.

Routekaart Sturen op uren

Nieuwsbrief ZMT!

Schrijf je in voor de ZMT!-nieuwsbrief, en ontvang het ZMT!-nieuws wekelijks in je mailbox.

Schrijf je in