Factsheet over registreren zorg bij taakherschikking

Medisch specialisten dragen steeds vaker taken over aan physician assistants en verpleegkundig specialisten. De PA en VS mogen de zorgprestaties registreren die zij in plaats van medisch specialisten leveren. In de factsheet ‘Registratie van zorg bij taakherschikking’ staat beschreven hoe zij dit kunnen doen.

De factsheet is ontwikkeld door de Federatie Medisch Specialisten (FMS), de Nederlandse Federatie van Universitaire Medische Centra (NFU), de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN), de Nederlandse Associatie Physician Assistants (NAPA) en Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN). 

Stroomversneller

Bekijk ook de stroomversneller taakherschikking, die binnen het NVZ-programma ZMT! is ontwikkeld. Of bezoek het platform Zorgmasters voor informatie, onderzoeken en handige instrumenten rond de inzet van PA en VS. 

Taakherschikking VS/PA

Wil je meer weten over het thema taakherschikking? Ben je op zoek naar een stroomversneller die je op weg helpt? Kijk op de pagina Taakherschikking VS/PA.