ETZ biedt afgestudeerde verpleegkundigen vast contract aan

Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) in Tilburg en Waalwijk biedt alle afgestudeerde verpleegkundigen een contract voor onbepaalde tijd aan. Voorwaarde is dat zij in het ETZ hun stage liepen en afstudeerden. Het is onderdeel van de aanpak van het ziekenhuis om jonge professionals te behouden voor de zorg, schrijft het ETZ.

"Voor jonge professionals is het belangrijk dat zij zich in alle opzichten welkom voelen bij de start van hun loopbaan. Daarom is ons beleid afgestemd op het maximaal aannemen van studenten verpleegkunde na hun afstuderen", verklaart Sacha van Dijk, beleidsadviseur Leerhuis in het ETZ. De verpleegkundigen mogen ook zelf het aantal contracturen bepalen.

Behoud jonge professionals

Behoud van jonge zorgprofessionals is een belangrijk speerpunt in het ziekenhuis. Van Dijk: "We bieden steeds meer maatwerk. Dat doen we door de loopbaanwensen te bespreken en alle mogelijkheden voor een mooie, uitdagende carrière aan te reiken. Inzet is het realiseren van een langdurige, uitdagende werkrelatie met het ETZ."

Afspraken in de regio

Het ziekenhuis kijkt ook voorbij de eigen instellingsmuren, vertelt Van Dijk “We vinden het belangrijk dat de juiste verpleegkundige op de juiste plek werkt, en zo dus voor de zorg behouden blijft. We begeleiden dus ook elke verpleegkundige die in een andere organisatie aan de slag wil. Of die bijvoorbeeld even in de keuken van een ander ziekenhuis wil kijken. Daarvoor zijn in de regio met andere zorgaanbieders afspraken gemaakt.” De Brabantse ziekenhuizen werken samen op het gebied van opleiden en behoud.

Lees verder op ETZ.nl.


Meld je aan voor Moving Magazine over onboarding op 2 februari

Meer weten over de aanpak van het ETZ? Of horen hoe andere instellingen met het thema behoud aan de slag zijn? Meld je dan aan voor het NVZ-Moving Magazine over onboarding op donderdag 2 februari van 10.00 tot 11.30 uur. Tijdens dit webinar worden gesprekken aan tafel afgewisseld met interviews en verhalen uit de praktijk. 

Meld je aan!