Duidelijkheid over registreren zorg bij taakherschikking

Medisch specialisten dragen steeds vaker taken over aan physician assistants en verpleegkundig specialisten. De zorgprestaties die zij in plaats van medisch specialisten leveren, mogen zij ook registreren. In de factsheet ‘Registratie van zorg bij taakherschikking’ staat beschreven hoe de PA en VS dit kan doen.

Stroomversneller

Bekijk ook de stroomversneller taakherschikking, die binnen het NVZ-programma ZMT! is ontwikkeld. Of bezoek het platform Zorgmasters voor informatie, onderzoeken en handige instrumenten rond de inzet van PA en VS. 

De factsheet is een gezamenlijk product van de Federatie Medisch Specialisten (FMS), de Nederlandse Federatie van Universitaire Medische Centra (NFU), de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN), de Nederlandse Associatie Physician Assistants (NAPA) en Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN). 

Taakherschikking VS/PA

Wil je meer weten over het thema taakherschikking? Ben je op zoek naar een stroomversneller die je op weg helpt? Kijk op de pagina Taakherschikking VS/PA.