Doe de ZMT!-scan

Benieuwd hoe jouw organisatie ervoor staat op het gebied van strategisch HR- en opleidingsbeleid? De ZMT!-scan brengt het in kaart. Begin januari hebben alle NVZ-lidinstellingen een uitnodiging ontvangen om mee te doen aan de scan.
 
De scan laat zien hoe het strategisch HR- en opleidingsbeleid in de organisatie is ingebed. Doel is om instellingen te helpen bij het realiseren van personeels- en opleidingsbeleid dat aansluit bij de ontwikkeling van de zorgvraag. Ook brengt de ZMT!-scan in kaart hoe het strategisch personeels- en opleidingsbeleid zich landelijk ontwikkelt.

Vragenlijst

HRM-managers ontvangen op 7 januari de inloggegevens voor de scan. Halverwege de vragenlijst kunnen zij de lijst doorsturen naar de leerhuismanagers. Het advies is om de vragenlijst met elkaar te bespreken en samen in te vullen. Instellingen ontvangen begin maart de resultaten van hun organisatie, afgezet tegen het landelijk gemiddelde. Dit geeft concrete handvatten: op welke onderdelen is het personeels- en opleidingsbeleid al volledig ingebed in de organisatie en waar is ruimte voor ontwikkeling? De NVZ gebruikt de landelijke resultaten voor het ontwikkelen van verdere activiteiten voor haar leden.

ZMT!

De scan strategisch HR- en opleidingsbeleid is ontwikkeld in het kader van het arbeidsmarktprogramma Ziekenhuisprofessionals Maken de Toekomst! (ZMT!). Met dit programma werkt de NVZ de komende jaren samen met leden en stakeholders aan een toekomstgerichte, goedwerkende arbeidsmarkt met voldoende toegeruste en gemotiveerde medewerkers met de juiste vaardigheden op de juiste plek.

Aan de slag met strategische personeelsontwikkeling

Wil je meer weten over het toekomstbestendig maken van je personeelsbestand? Ben je op zoek naar een stroomversneller die je op weg helpt? Kijk op de pagina strategische personeelsontwikkeling.