Denk mee over aantrekken en behoud jonge zorgprofessionals

Hoe maak je het voor jonge professionals aantrekkelijk om in de zorg te komen werken? En hoe voorkom je dat ze snel weer uitstromen? Voor een nieuwe stroomversneller over het aantrekken én behouden van jonge professionals zijn we op zoek naar goede voorbeelden in zorgorganisaties. Denk je mee?

Werk-privé-balans

De laatste jaren zien we jonge zorgprofessionals sneller vertrekken dan vroeger. Ze zijn ambitieus, zoeken uitdaging en hechten waarde aan werk dat bij hun talent past en van betekenis is voor de maatschappij. Daarnaast speelt een goede werk-privé-balans steeds meer mee in de loopbaankeuzes. 

Ervaringen delen

Is er in jouw zorgorganisatie aandacht voor het aantrekken en behoud van jonge professionals? En wil je jullie ervaringen delen? We hopen dan dat je de volgende vragen kunt beantwoorden: 

  • Welke thema’s of behoeften spelen er onder jonge zorgprofessionals in jouw organisatie? Denk hierbij aan opgehaalde input door middel van bijvoorbeeld een enquête. 
  • Welke initiatieven zijn er in jouw organisatie op het gebied van het aantrekken en behoud van jonge professionals? Denk aan initiatieven om jonge artsen en verpleegkundigen een podium te bieden of op een andere manier te waarderen.

Mail je antwoorden

Mail je antwoorden naar info@zmt-ziekenhuizen.nl. We ontvangen jouw input graag voor vrijdag 1 april 2022. Alvast veel dank voor het meedenken over hoe we met elkaar deze jonge doelgroep kunnen bereiken om de tekorten in de sector te beperken!

Nieuwsbrief ZMT!

Schrijf je in voor de ZMT!-nieuwsbrief, en ontvang het ZMT!-nieuws wekelijks in je mailbox.

Schrijf je in