Bezoek op 21 juni werkconferentie van Digivaardig in de zorg

Op zoek naar tips en inspiratie om jouw zorgorganisatie nog digivaardiger te maken? Kom dan op 21 juni naar de werkconferentie van Digivaardig in de zorg. Voor de eerste keer weer live, in Driebergen.

Programma:

13.00 – 13.15: Welkom en inleiding door Lies van Gennip en videoboodschap van minister Conny Helder

13.15 – 14.10: Plenaire sessie door dr. Leonie Venhoeven, senior gedragswetenschapper bij de Behaviour Change Group

Digivaardiger worden betekent ander gedrag gaan vertonen: met digitale applicaties gaan werken, niet meer afschuiven maar zelf gaan leren. Voor de projectleiders, digicoaches, HR-professionals of ICT’er in een project digitale vaardigheden is het niet altijd simpel die gedragsverandering bij medewerkers voor elkaar te krijgen. Als je beter weet wáárom mensen doen wat ze doen, is het makkelijker om het gedrag van jouw doelgroep te veranderen.

In de lezing bespreekt gedragswetenschapper Leonie Venhoeven hoe mensen doorgaans gedrag proberen te veranderen (bijvoorbeeld door te informeren of bewustzijn te vergroten, te straffen of belonen) en welke voor- en nadelen hieraan verbonden zijn. Aan de hand van inspirerende praktijkvoorbeelden legt ze uit hoe gedrag gestuurd kan worden. Ook gaat ze in op welke (onbewuste) motieven ons gedrag beïnvloeden en hoe je hierop in kunt spelen om digitalisering te stimuleren.

14.20 – 15.05: Workshopronde 1 

15.20 – 16.05: Workshopronde 2 

16.05 – 17.00: Borrel!

Locatie en aanmelden

De werkconferentie vindt plaats in Conferentiecentrum Antropia in Driebergen. Er is ruim parkeergelegenheid en het ligt op een paar minuten lopen van station Driebergen-Zeist. Deelname is gratis. Kun je toch niet? Stuur dan een mailt naar info@digivaardigindezorg.nl.

Meld je aan voor de werkconferentie!

Digivaardig in de zorg

Nieuwsbrief ZMT!

Schrijf je in voor de ZMT!-nieuwsbrief, en ontvang het ZMT!-nieuws wekelijks in je mailbox.

Schrijf je in