Bezoek op 16 mei inspiratiesessie 'Lekker boeiend! Meer werkplezier en minder uitstroom in de zorg'

Hoe zorgen we voor minder uitstroom en meer werkplezier in de zorg? Daarover gaat de inspiratiebijeenkomst 'Lekker boeiend! Meer werkplezier en minder uitstroom in de zorg' van NVZ-arbeidsmarktprogramma Zorgprofessionals maken de toekomst! (ZMT!). De bijeenkomst vindt op maandagmiddag 16 mei plaats in congrescentrum Kontakt der Kontinenten in Soesterberg. Meld je aan!

Behoud van zorgmedewerkers

Doel van de bijeenkomst is om kennis en ervaringen te delen en inspiratie op te doen over het thema behoud van zorgmedewerkers. Daarnaast is er veel gelegenheid voor ontmoetingen en leren van elkaar.

Programma

12.00 uur
  • Zaal open en informatiemarkt
12.15 – 13.00 uur
  • Lunchbuffet
13.00 – 13.45 uur  
  • Opening door dagvoorzitter Wouter van der Horst en programmamanager Sabine Scheer
  • Evelyn Finnema, Chief Nursing Officer ministerie van VWS en hoogleraar Verplegingswetenschap en Onderwijs UMCG
13.55 – 14.40 uur
14.45 – 15.30 uur 
15.35 – 16.20 uur 
16.20 – 17.00 uur
  • Pauline van Dorssen-Boog, arbeid- en organisatiepsycholoog, over trainen van zelfleiderschap bij zorgprofessionals
  • Afsluiting

 

Workshops en informatiemarkt

In 3 workshopsrondes kun je kiezen uit een keur aan workshops. Over mooie voorbeelden: van het project Samen OK van de Rotterdamse Zorg tot aan de Nurse Talks van Rijnstate. Over werkgeluk en de Generatie Z. Een roostergame en een onderzoek naar het behoud van verpleegkundigen. Ook is er vanaf 12.00 uur een informatiemarkt.

Check alle workshops!

Voor wie?

HR- en opleidingsmanagers en -adviseurs van NVZ-lidinstellingen en vertegenwoordigers van de regionale werkgeversverenigingen zijn van harte welkom. En…

… neem iemand uit je netwerk mee!
Ken je iemand uit het regionale netwerk voor wie deze bijeenkomst interessant kan zijn, bijvoorbeeld uit een onderwijs- of vvt-instelling? Kom samen! Jouw gast is van harte welkom.

Meld je nu aan!

Meld je aan voor de bijeenkomst! Vraag jouw eventuele gast om dat ook te doen. Na de aanmelding ontvang je een bevestiging van ons waarin we je vragen je voorkeuren door te geven van de workshops die je wilt bezoeken. Wij willen je vragen vijf workshops uit te kiezen; drie daarvan zul je uiteindelijk kunnen bezoeken. We proberen daarbij zoveel mogelijk je top drie voorkeursworkshops aan je toe te wijzen. De indeling van de workshops ontvang je tijdens de bijeenkomst op 16 mei. Heb je vragen? Neem contact op met het projectteam van ZMT! via info@zmt-ziekenhuizen.nl.

Verklaring Versterken Arbeidsmarkt Zorg (VAZ)

10% meer behoud is 1 van de afspraken uit de Verklaring Versterken Arbeidsmarkt Zorg (VAZ) die NVZ-leden in september 2021 aannamen. Het programma ZMT! ondersteunt op verschillende manieren bij de uitvoering van de afspraken uit de Verklaring VAZ, onder meer met deze bijeenkomst.

Inspiratiebijeenkomst lekker boeiend

Nieuwsbrief ZMT!

Schrijf je in voor de ZMT!-nieuwsbrief, en ontvang het ZMT!-nieuws wekelijks in je mailbox.

Schrijf je in