Bekijk nieuwe aflevering vlogserie over innovatief leren en werken

Wat is de rol van een praktijkopleider in een Zorg Innovatie Centrum (ZIC)? En wat doet een Magnet-verpleegkundige? Je hoort het tijdens de tweede aflevering van de vlogserie 'Slimmer werken, samen werken'. Ook zie je hoe coaches in het Erasmus MC elkaar opzoeken om ervaringen uit te wisselen.

Innovatief leren en werken

In de vlogserie delen verpleegkundigen en andere professionals in ziekenhuizen en revalidatiecentra hoe zij aan de slag zijn met innovatief leren en werken. Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) telt maar liefst 6 Zorg Innovatie Centra (ZIC), waarvan 1 op de spoedeisende hulp. Leren, onderzoeken en innoveren gaan er hand in hand. Reade raakte geïnspireerd door de Amerikaanse Magnet-instellingen, waar veel aandacht is voor autonomie, zeggenschap en ontwikkelmogelijkheden van verpleegkundigen. En wie voor een opleiding of stage in het Erasmus MC terechtkomt, krijgt standaard een coach toegewezen. Het coachprogramma moet uitval onder studenten tegengaan en praktijkbegeleiders ontlasten. 

Bekijk de aflevering:

Slimmer werken, samen werken

De vlogs zijn een vervolg op de publicatie Slimmer werken, samen werken. Vernieuwend werken in tijden van crisis en krapte, een uitgave van ZMT! en Stichting FWG. Deze publicatie laat zien hoe zorgorganisaties de krapte op de arbeidsmarkt te lijf gaan, werken aan de juiste zorg op de juiste plek en steeds vaker technologie inzetten. En wat de impact hiervan is op het werk van de zorgprofessional. In de vlogserie houden we een aantal betrokkenen voor een langere periode in het vizier.

Benieuwd naar de publicatie?

Download de publicatie of vraag een gratis exemplaar aan via info@zmt-ziekenhuizen.nl.

Nieuwsbrief ZMT!

Schrijf je in voor de ZMT!-nieuwsbrief, en ontvang het ZMT!-nieuws wekelijks in je mailbox.

Schrijf je in