Bekijk arbeidsbesparende initiatieven in jouw regio

Benieuwd naar goede voorbeelden van innovatief werken en arbeidsbesparende initiatieven in zorginstellingen in jouw regio? Of wil je juist weten hoe andere regio’s bezig zijn met innovatie? Bekijk de goede voorbeelden op de innovatielandkaart van Zorgprofessionals maken de toekomst! (ZMT!), het arbeidsmarktprogramma van de NVZ.

De voorbeelden op de landkaart zijn ingedeeld op thema:
•    Zorg op afstand;
•    Andere inzet van zorgprofessionals;
•    Vernieuwend leren en opleiden;
•    Technologische innovatie.

Zelfmeetkiosk en zeggenschap

Het gaat bijvoorbeeld om initiatieven die ervoor zorgen dat de druk op de zorgprofessionals vermindert. Zoals de zelfmeetkiosk in ziekenhuis Laurentius en robot Pepper in het Franciscus Gasthuis & Vlietland. Ook bevat de landkaart initiatieven die zorgen voor meer werkplezier en minder uitstroom van zorgpersoneel. Denk aan de introductie van een nieuwe zeggenschapsstructuur voor verpleegkundigen in ziekenhuis Rijnstate en de onboarding app in het IJsselland Ziekenhuis. Van elke organisatie zijn de contactgegevens toegevoegd, om het uitwisselen van kennis en ervaringen mogelijk te maken.

Innovatiescan

De voorbeelden op de landkaart komen voort uit de ZMT! Innovatiescan die in mei 2021 onder NVZ-leden is uitgezet. De scan richt zich op actuele innovaties met een arbeidsbesparend karakter. Ook brengt het de behoeften en ervaren knelpunten in kaart. Daarnaast zijn aan de landkaart voorbeelden toegevoegd uit de publicatie Slimmer werken, samen werken. Deze publicatie bevat vele voorbeelden van innovaties die de zorg en daarmee het werk van de zorgprofessional hebben veranderd.  

Bekijk de landkaart!

NB bij het openen van de landkaart verschijnt momenteel een foutmelding. Deze kun je wegklikken, waarna je de landkaart kunt gebruiken.

Heb jij ook een goed voorbeeld? Neem contact met ons op!

Filter goede voorbeelden

Ziekenhuis
Revalidatie
Categorale instelling

Heb je een vraag, suggestie of wil je iets delen?

Neem contact met ons op

Neem contact op