AZW publiceert cijfers arbeidsmarkt ziekenhuizen

Van de vacatures in de branche ziekenhuizen is 54% moeilijk vervulbaar. 44% van de ziekenhuismedewerkers vindt de werkdruk (veel) te hoog. En 39% van de werknemers ervaart een toename van intimidatie, geweld en agressie door patiënten. Het zijn enkele uitkomsten van het arbeidsmarktonderzoek (pdf) van het onderzoeksprogramma Arbeidsmarkt Zorg & Welzijn (AZW).

Infographic

Voor elke branche in zorg en welzijn staat een infographic online met de belangrijkste bevindingen op het gebied van de werkkring, scholing en gezond en veilig werken. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) onderzoekt dit 2 keer per jaar in opdracht van AZW. De infographics zijn gebaseerd op de werkgevers- en werknemersenquêtes van november en december 2020. Vanwege de coronacrisis ging de meting in het voorjaar van 2020 niet door. 

Webinars: aan de slag met AZW StatLine

StatLine AZW is een elektronische databank van het CBS waarmee je zelf tabellen en grafieken kunt samenstellen met cijfers over de arbeidsmarkt. Op 22 juni en 28 juni vonden 2 webinars plaats over AZW StatLine: een basissessie over het AZW dashboard en een verdiepende sessie over arbeidsmobiliteit. 

De webinars zijn terug te kijken via AZWinfo.nl. Van elk webinar is ook een verslag met een uitgebreide FAQ beschikbaar.

Nieuwsbrief ZMT!

Schrijf je in voor de ZMT!-nieuwsbrief, en ontvang het ZMT!-nieuws wekelijks in je mailbox.

Schrijf je in