Aan de slag met behoud? Bekijk presentaties van inspiratiemiddag Lekker boeiend!

Hoe gaan we de uitstroom te lijf en zorgen we voor meer werkplezier in de zorg? Met combibanen, coaching voor studenten en starters, zeggenschapsnetwerken en het trainen van zelfleiderschap bijvoorbeeld. Deze en vele andere creatieve oplossingen kwamen voorbij tijdens de inspiratiesessie ‘Lekker boeiend’ die de NVZ op 16 mei organiseerde.

Presentaties en contactgegevens

Alles nog eens rustig teruglezen? Bekijk de pagina met alle presentaties en overige informatie uit de workshops. Ook vind je hier contactgegevens van de sprekers. 

Terugblik inspiratiesessie

“Als je zorgprofessionals wilt behouden moet je ze stimuleren, perspectief bieden. Er moeten ontwikkelmogelijkheden zijn, anders raak je ze kwijt. Maak maatwerk mogelijk om te voldoen aan de individuele behoeften van de professional.” Dat zei Evelyn Finnema, hoogleraar Verplegingswetenschap en Chief Nursing Officer (CNO) van het ministerie van VWS, tijdens de opening van de inspiratiesessie. Lees het hele verslag.

Oproep: doe mee aan onderzoek over behoud van zorgprofessionals

De workshop over netwerken, gegeven door onderzoekers Jasperina Brouwer en Elise Gerrits-Boer, richtte zich op het behoud van zorgprofessionals en leverde interessante ideeën op. Voor haar onderzoek naar behoud is Jasperina op zoek naar beleidsmedewerkers, managers, leidinggevenden, HR-medewerkers en onderwijskundigen die hun mening willen geven over dit thema. Meedoen? Geef je op voor een interview.

En heb je verpleegkundigen en verzorgenden (ook in opleiding) in je netwerk? Deel onderstaande tekst en link met ze, zodat ook zij kunnen bijdragen aan dit belangrijke onderzoek:


DRAAG JOUW STEENTJE BIJ en KOM OP VOOR JE VAK! 

Door mee te doen aan deze vragenlijst kunnen we meer zicht krijgen op hoe we zorgprofessionals kunnen behouden voor het vak van verpleegkundige of verzorgende. En help je hbo-v-studenten met afstuderen. 

Dit grootschalige onderzoek is goedgekeurd door de ethische commissie en gesubsidieerd door NWO met een veni-subsidie.  

Wat zijn jouw ervaringen als zorgprofessional? Wat zou er in de zorg moeten veranderen zodat jij blijft? Laat je stem horen!  

Ben je werkzaam in de zorg, in welke sector dan ook, doe dan s.v.p. mee aan deze vragenlijst. Het kost je slechts 12-15 minuten! 

Je kunt meedoen door te klikken op onderstaande link: 

https://rug.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_a9PgusMIdsF4wqG 

Nieuwsbrief ZMT!

Schrijf je in voor de ZMT!-nieuwsbrief, en ontvang het ZMT!-nieuws wekelijks in je mailbox.

Schrijf je in