Aan de slag

ZMT! ontwikkelt tools om organisaties en professionals te helpen in de transitie naar een toekomstgerichte, goedwerkende arbeidsmarkt voor de ziekenhuisbranche.

Verklaring Versterken Arbeidsmarkt Zorg (VAZ)

NVZ-lidinstellingen zijn aan de slag met de afspraken uit de Verklaring Versterken Arbeidsmarkt Zorg (VAZ). Op deze pagina vind je alle informatie en documenten over de verklaring.

Presentaties inspiratiebijeenkomst Lekker boeiend!

Hoe gaan we de uitstroom te lijf en zorgen we voor meer werkplezier in de zorg? Vele creatieve oplossingen kwamen voorbij tijdens de inspiratiesessie ‘Lekker boeiend’ die de NVZ op 16 mei organiseerde. Alles nog eens rustig teruglezen? Hier vind je alle presentaties, contactgegevens en overige informatie.

Stroomversnellers

ZMT! ontwikkelt stroomversnellers over thema’s binnen de programmalijnen Slimmer werken en Samenwerken. Dit zijn praktische handreikingen om invulling te geven aan het thema, of om deze te versterken. 

ZMT!-scan

Hoe staat jouw organisatie ervoor op het gebied van strategisch personeels- en opleidingsbeleid? De ZMT!-scan brengt het in kaart.

Publicatie en vlogs Slimmer werken, samen werken

Benieuwd hoe andere organisaties aan de slag zijn met vernieuwend werken? De publicatie Slimmer werken, samen werken bevat 12 inspirerende voorbeelden. 

Webinars

ZMT! organiseert regelmatig webinars over slimmer werken en samenwerken in de zorg. Je kunt alle ZMT!-webinars terugkijken.

InDialoog

InDialoog is een praktische methode gericht op gezond en veilig werken in de zorg. Met deze aanpak gaan alle lagen van de organisatie met elkaar in gesprek over oplossingen om gezond en veilig te kunnen werken. 

Factsheet Arbeidsmarkt

Met deze factsheet informeert de NVZ haar leden elk kwartaal over de arbeidsmarktontwikkelingen in de branche ziekenhuizen.

Aan de slag per thema

ZMT! ontwikkelt stroomversnellers en andere tools om organisaties te helpen in de transitie naar een toekomstgerichte, goedwerkende arbeidsmarkt. Je vindt ze op deze pagina per thema.

Nieuwsbrief ZMT!

Schrijf je in voor de ZMT!-nieuwsbrief, en ontvang het ZMT!-nieuws wekelijks in je mailbox.

Schrijf je in