26 januari: dag van het respect voor de zorg

Organisatie- en adviesbureau FWG organiseert op 26 januari de ‘Dag van respect voor de zorg’. Met een online show, initiatieven in het land en aandacht voor de inzendingen voor de Nationale HR Zorg Award, staat deze dag geheel in het teken van respect en waardering voor de zorg.

"Corona heeft de zorg op zijn kop gezet en zorgprofessionals hebben het enorm zwaar", aldus FWG. "Tegelijkertijd is sinds de coronacrisis de erkenning voor het werk dat zorgprofessionals elke dag verrichten groter dan ooit. En juist in coronatijd ontstaan bij zorgorganisaties ook vele mooie initiatieven, die het werken in de zorg plezieriger maken. Die verhalen verzamelen we via onze Nationale HR Zorg Award en laten we op 26 januari de revue passeren."

Werkplezier

Het idee is dat zorgorganisaties op 26 januari werkplezier centraal zetten. Het is dé dag om, samen met collega’s, stil te staan bij het waardevolle zorgvak. En een dag om in gesprek te gaan over manieren om werkplezier te vergroten, ook in deze tijd.

Oproep

FWG roept zorgorganisaties op om iets voor hun medewerkers te organiseren. "Dit jaar is natuurlijk een heel ander jaar. We kunnen ons voorstellen dat iets groots optuigen niet mogelijk en niet zo gepast is. We roepen echter toch alle zorgorganisaties in Nederland op om 26 januari 2021 extra stil te staan bij het werkplezier van hun medewerkers en het waardevolle zorgvak dat zij uitoefenen. Het is dé dag voor aandacht, waardering en respect."

Online show

FWG organiseert op de Dag van respect voor de zorg een show voor HR-managers, bestuurders en zorgprofessionals. In 2021 vindt dit online plaats.

Lees meer over de Dag van het respect voor de zorg op FWG.nl.