14 september: webinar 'Welkom (terug) in de zorg'

Hoe zorgen we ervoor dat herintreders en zij-instromers zich welkom voelen in de zorg? Daarover gaat het Moving Magazine ‘Welkom (terug) in de zorg’ dat de NVZ en ActiZ op 14 september van 15.00 – 16.30 uur organiseren. Sprekers zijn onder meer Peter Hein van Mulligen, hoofdeconoom van het CBS, en Bart Götte, strateeg en psycholoog. 

IC

In de zorg is iedereen hard nodig. Ook mensen die voorheen buiten de zorg werkten, of er een tijdje uit zijn geweest. Uit onderzoek blijkt dat (her)intreden voor deze medewerkers niet vanzelf gaat. In dit Moving Magazine gaan we in op vragen als: waarom zijn deze medewerkers zo hard nodig? Hoe spreken we ze aan en hoe zorgen we ervoor dat ze een goede start maken en zich welkom voelen in onze organisaties?

Programma

•    Introductie door gespreksleider Wouter van der Horst, NVZ.
•    Peter Hein van Mulligen, hoofdeconoom van het CBS, zoomt via een live videoverbinding in op landelijke ontwikkelingen op het gebied van demografie en (zorg)arbeidsmarkt.
•    Cees de Wildt, manager Arbeid bij Actiz, bespreekt aan tafel vragen als: wat betekenen deze ontwikkelingen voor de zorg? Waar moeten brancheorganisaties en zorginstellingen mee aan de slag?
•    Bestuurders Marjolein Tasche (Franciscus Gasthuis en Vlietland) en Chantal Beks (Thebe) belichten deze vraagstukken vanuit hun dagelijkse praktijk én die van hun collega's.
•    Strateeg en psycholoog Bart Götte gaat in op de ‘reis’ die herintreders en zij-instromers maken voordat zij hun plek in de zorg hebben gevonden. En hij deelt tips en tricks uit het onderzoek hiernaar.
•    IC-verpleegkundige Roelinka Looij vertelt hoe zij haar overstap van militair verpleegkundige naar IC-verpleegkundige heeft ervaren.

Voor wie?

Het Moving Magazine richt zich op zorgbestuurders, HR-professionals, leidinggevenden en anderen die zich betrokken voelen bij arbeidsmarktvraagstukken in de zorg.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie? Mail naar info@zmt-ziekenhuizen.nl. Meld je aan voor het webinar.

Nieuwsbrief ZMT!

Schrijf je in voor de ZMT!-nieuwsbrief, en ontvang het ZMT!-nieuws wekelijks in je mailbox.

Schrijf je in